vineri

Dragostea e ca... o "bicicleta" roz





Cine a inventat dragostea?! Un vanzator de flori, asa cum canta Voltaj?

Ce este de fapt, DRAGOSTEA? Sa fie oare sentimentul care te inunda dimineata cand cineva te saruta pe frunte si-ti aduce cafeaua aburinda? Sa fie persoana care te strange in brate atunci cand stai trist pe o banca din parc? Sa fie buchetul de lalele rosii pe care il gasesti "ca din intamplare" in banca? Sau poate persoana care iti intinde in fiecare toamna un covor de fruze la picioare, doar sa-ti arate ca a mai trecut un an? Sau barbatul care te vede cea mai frumoasa femeie chiar si abia dupa ce te-ai trezit? Dar nu e oare dragoste in toate aceste lucruri?
Atunci cand iubesti, totul in jur capata alte forme, alte specificatii. Atunci cand iubesti, fugi de la ultimul curs sa iti vezi sufletul pereche; adormi mereu cu acelasi chip in gand. Atunci cand iubesti, faci promisiuni pentru care te-ai lua "de piept" si cu cerul daca ar fi nevoie, doar ca sa le onorezi. Atunci cand iubesti, timpul se opreste in jurul tau, iar tu, te consideri regele lumii; si te simti in stare sa aduci tot pamantul la picioare celui/celei iubite.
O femeie atunci cand iubeste este in stare sa se daruiasca pe tava celui drag. O femeie sagetata de Cupidon, isi va pune sufletul in palmele iubitului. Cand o femeie decide sa iubeasca un barbat, de cele mai multe ori iubirea sa va fi un sentiment mistic care, il va transforma pe barbat intr-un zeu, iar ea va deveni ofranda lui, daruindu-se acestuia fara niciun regret. De cele mai multe ori, dragostea adevarata va fi pentru o femeie iubire trup si suflet. O fata, va vedea mereu in barbatul de langa ea un cavaler care o va duce spre cele mai intense zvacniri. La inceput, zvacniri profunde ale inimi, iar mai tarziu, zvacniri ale trupului; unduiri ca de pisica sub bratele iubitului.
"O iubire mare e mai curand un proces de autosugestie. Trebuie timp si trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori, te obisnuiesti greu, la inceput, sa-ti placa femeia fara de care mai tarziu nu mai poti trai. Iubesti intai din mila, din indatorire, din duiosie, iubesti pentru ca stii ca asta o face fericita, iti repeti ca nu e loial sa o jignesti, sa inseli atata incredere. Pe urma, te obisnuiesti cu surasul si vocea ei, asa cum te obisnuiesti cu un peisaj. Si treptat iti trebuieste prezenta ei zilnica. Inabusi in tine mugurii oricaror altei prietenii si iubiri. Toate planurile de viitor ti-le faci in functie de nevoile si preferintele ei. [...] Iti construiesti casa pentru o femeie. Cumperi mobila pe care a ales-o ea, iti fixezi deprinderile cum le-a dorit ea. Toate planurile de viitor pana la moarte sunt facute pentru doi insi. A plecat de acasa, si esti necontenit de ingrijorat sa nu i-se intample ceva. Te strapunge ca un stilet orice aluzie despre ea. Si esti nebun de fericire cand, dupa greutati materiale si umilinte uneori, ai izbutit sa-i faci o surpriza care s-o uimeasca de placere."[C.Petrescu-Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi]
Desi in general iubirea este legata de rosu, aunci cand esti indragostit, toata viata pare un puf, un fulg roz. Cand iubesti ai senzatia ca privesti lumea, de undeva din al noua-lea cer, prin ochelari de sticla...roz. Viata e roz, sarafanul iubitei e roz. Parfumul ei e din flori roz, pana si el miroase roz. Totul e roz, iar tu, devii brusc un romantic incurabil. A iesit in parc, iar tu i-ai spus ca pleci cu baieti, dar de fapt ai venit in parc, sa-i faci o surpriza, caci o stiai suparata. E sambata seara iar tu i-ai pregatit o noapte cum a visat... vin rosu, lumina difuza. Se apropie ziua ei, iar tu umbli de o saptamana cu sora ei mai mica in cautarea unui cadou perfect. Te intreaba toti fostii colegi cine e fata din avatar, iar tu le raspunzi ca EA e puiul meu, care de cand am cunoscut m-a facut sa imi dau seama ca totul e roz. Ei glumesc pe seama ta si te intreaba daca nu cumva te-ai indragostit de... "Pantera roz"; dar tie nu-ti pasa, caci tu o iubesti si stii ca de cand a intrat in viata ta ai devenit alt om.
Pentru ea ai inceput sa zambesti mai mult, sa renunti la iesirile din fiecare seara. Sa te schimbi, aproape ca ai devenit un familist. Visati impreuna ca ea sa termine scoala sa va puteti muta amandoi. O incurajezi in tot ceea ce face, adori sa o vezi entuziasta. Iti place sa o admiri intr-o rochie noua, si nu te saturi sa o privesti. Iti vine sa o saruti sa o iei in brate si sa ramaneti imbratisati mult timp. Adora cand ii soptesti ca o iubesti mult.
De fapt ce e DRAGOSTEA? Iubesti si simti ca dragostea e un curcubeu desenat pe un camp de flori. Simti ca dragostea e un mac in parul balai al unei fete gingase ai caror ochi iti amintesc de scorburile copacilor. Pentru tine dragostea reprezinta sa traiesti si sa simti lumea prin lentilele roz.

_____________________________

bicicleta=ochelari



3 comentarii:

BlOsSoM spunea...

iubirea e cel mai frumos lucru de pe pamant.....at knd iubesty uneori ti se pare k zbori.Cn poate explik iubirea mai bn dekt noi...kiss to my sister:*

Axel spunea...

Iubirea nu poate fi explicata, exprimata in cuvinte... Cum poti exprima in cuvinte un rasarit, fluturasii din stomac cand il vezi, mirosul unei flori? Doar se simte... Bravo tie ca esti printre putinele care simt!

ktala spunea...

love sux sometimes but sometimes it may be best thing ever happened, the moment of pure happiness that makes us keep living till we die

Translate

Follow