marți

Jurnal de stil (1)

" Nu exista femeie urata, sunt
doar femei care nu stiu sa se puna in valoare. "
Cate dintre voi nu s-au gandit macar o data ca pentru a fi frumoasa e nevoie de accesorii sau haine de firma? Eu insa nu cred asta. Nu am nici bijuterii Bvlgari ca accesorii, si nu am nici haine numai din brandul Puma in garderoba. Chiar si cand iti cumperi haine doar din cele mai mari magazine, nu este absolut necesar sa fii dependent sau victima al vreo unui brand. Nu pot spune ca am haine de firma. Pot spune ca mi-am luat foarte multe haine din magazine de renume. Mi-se pare mult mai fain sa te simti bine. In fond frumusetea vine din interior. Ca sa te consideri o femeie frumoasa, e vorba de mentalitate. Iar atunci cand tu te vezi urata, doar pentru ca iti este teama de vreo reactie mai putin pozitiva, nu te astepta sa te vada alti prea atractiva. Spre exemplu eu in clipa asta ma simt bine intr-un pantalon de trening cu 2 numere mai mari (i-am confiscat de la tata care de fapt si-i cumparase pentru el), un tricou vechi de cand lumea si un bigmen visiniu. Si ma simt bine asa, ma simt bine "in pielea mea". Pentru a fi simpatica nu e necesar sa fii slaba sau grasa, scunda sau inalta. Trebuie inainte de toate sa-ti gasesti un lucru care iti place la tine.
La mine, in general frumusetea fizica porneste de la par. Daca imi place cum imi sta sau cum mi-se aseaza parul intr-o zi, pot sa fiu imbracata si in pijamale sau fara gram de fard si ma consider atragatoare. De asemenea, si cand descopar ceva nou, ma integrez undeva sau au loc reactii pozitive in sufletul meu, parca radiez si, implicit sunt frumoasa.
Cum vreau sa inspir si alte fete/ femei care nu se considera tocmai atragatoare, am inceput acest jurnal de stil. Asa incat, pentru cateva zile imi voi prezenta stilul meu de fiecare data cand plec undeva si pe cat posibil, si de la ce mi-a venit sa ma imbrac/ aranjez asa.
Luni dimineata, in jurul orei 6.30. Desi m-am trezit ingrozitor de tarziu, pentru un inceput de saptamana si aveam de gand sa nu ma ating de trusa de machiaj, in clipa in care am dat cu ochii de oglinda mi-am schimbat optiunile. Aveam un element care m-a facut sa-mi placa saptamana care urmeaza, insa nu stiu exact ce. M-am machiat finut cu un bleo cu nuante de gri. Desi, in general nu prea ma despart de dermatograful negru, astazi mi-a suras idea sa schimb putin macazul si sa il combin cu dermatograf albastru. Pentru a crea efectul de contrast, am optat pentru un albastru inchis si nu unul bleo, caci asa ar fi fost mult prea apropiat de fard. Astfel, am trasat o linie potrivita de la jumatatea pleoapei inferioare cu dermatograful albastru, terminata printr-o coada cu dermatograful negru (am folosit efectul de varf moale pentru a crea o textura fina conturului). Apoi cu acelasi dermatograf negru mi-am conturat ochii pe partea din interiorul ochiului, insistand sa evidentiez doar partea de jos (evidentierea am facut-o prin insitatarea cu dermatograful,insa nu foarte puternic - pentru a putea crea efectul de machiaj luminos). In ceea ce priveste rimelul, am preferat sa ma axez mai mult pe culoare si foarte putin pe volum (din fericire ma bucur de gene si lungi si intoarse). Pentru a da impresia de buze mai mari am ales un balsam de buze de la Oriflame. La un astfel de machiaj, am ales sa-mi prind parul simplu, pieptanandu-l normal, ca mai apoi sa il prind usor cu o clepsa. Pana la scoala, peste cojocul scurt am preferat sa nu adopt, si la aceasta tinuta, acelasi stil in care imi tin fularul (in general imi pun fularul in 2 si il port asemeni lui Lucescu Jr.), am preferat sa il las lung, sa il dau dupa gat si apoi, neegal sa-i fac un nod frugar. Cu parul astfel prins si machiajul deloc strident, alaturi de o camasa de satin alb, sacou negru si binecunoscuta cravata oranj (cu sigla liceului), mi s-a parut a fi un look perfect si cat de cat cumintel pentru o zi de luni petrecuta la scoala.
________________
Astept pareri despre stilul vostru, sau despre cum vi s-a parut stilul si lookul meu. :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Interesant ce am gasit aici:D.Poate..citind ceea ce scrii tu capat mai multa incredere in mine:(...

Translate

Follow