miercuri

Femeile intodeauna plang fara motiv...

De ce plangi?
-Pentru ca sunt femeie! - raspunde mamica.
-Nu inteleg...- zice micutul.
-Si n-ai sa intelegi niciodata...
Mai tarziu, copilul isi intreaba tatal: -De ce plange mamica?
-Nu stiu nici eu! Toate femeile plang fara motiv! - a fost tot ce i-a putut spune taticul.
Devenit adult, il intreaba pe Dumnezeu: -Doamne, de ce plang femeile asa de usor?
-Cand am facut femeia, ea trebuia sa fie o fiinta deosebita. I-am facut umerii destul de puternici ca sa poarte pe ei toata greutatea acestei lumi si destul de moi ca sa fie confortabili. I-am dat forta de a da viata si cea de a accepta respingerea cu care o trateaza adesea proprii copii....forta de a avea grija de familie in pofida bolilor si oboselii. I-am dat sensibilitatea de a-si iubi copiii cu o dragoste neconditionata, chiar si atunci cand ei o ranesc cumplit. I-am dat forta care-i permite sa continue cand toata lumea abandoneaza. I-am dat puterea de a-si suporta barbatul in caderile sale si de a-i ramane alaturi cu aceeasi tarie. Si in fine, i-am dat LACRIMI sa planga atunci cand simte nevoia. Vezi, fiule, frumusetea unei femei nu sta in vesmintele pe care le poarta, nici in chipul ei, nici in coafura... Frumusetea unei femei sta in ochii ei. Aceasta este poarta catre inima ei - locul unde se adaposteste dragostea. Si adesea lacrimile sunt cele prin care poti sa-i zaresti inima...

2 comentarii:

Aliosca spunea...

Interesant! Cati anisori ai? Bine ca ai pathos, prinde mereu bine, am sa mai trec pe aici , sper sa ma gasesc si alte texte. Spor la scris!

Aliosca spunea...

pai...cartierul de est se afla pe undeva pe langa un oras industrial si anonim de la marginea lumii civilizate. Este un loc magic unde sfintii si dracii beau in carciumi insalubrea alturi de hoti si curve ieftine. Acolo, in cartierul de est, Dumnezeu si lumea lui sunt mai aproape, atat de aproape incat nu de putine ori se impiedica de cate o viata si se hoataraste sa o schimbe in moduri ciudate sau sa ii arate cate o vedere cu imparatia Sa. sper ca ti-am raspuns. :)) spor la asezat ganduri pe tastatura.

Translate

Follow