sâmbătă

Scoala politica de vara - TSD - Otopeni 2009


In perioada 4-6 septembrie in cadrul complexului hotelier "Confort - Rin" din localitatea Otopeni se desfasoara scoala politica de vara TSD - editia 2oo9. In tot acest timp cei 800 de tineri pesedisti veniti din toate judetele tarii pot participa la 3 seminarii de instruire politica programate astfel:
  • Vineri, 4 septembrie: ALEGERILE PREZIDENTIALE. PUTEREA DE A SCHIMBA.
Invitat: Mircea Geoana
  • Sambata, 5 septembrie: NOUA CLASA POLITICA ROMANEASCA - RESPECT SAU DEZAMAGIRE ? PSD -INTRE PROGRAM DE GUVERNARE SI ALEGERI PREZIDENTIALE.
Invitat: Liviu Dragnea
  • Duminica, 6 septembrie: DISCURSUL POLITIC - INTRE PERSUASIUNE SI MANIPULARE.
Invitati: Adrian Nastase, Victor Ponta, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc



O prima concluzie formata pe parcursul acestor prime 2 zile de scoala politica face referire la calitatea temelor de discutie. Sunt de parere ca sunt bine alese, corect formulate astfel incat sa fie accesibile tuturor participantilor. (Bine, dar fac referire strict la participantii interesati intr-adevar de politica. Sa speram ca printre participantii de anul acesta de la scoala politica de vara nu se afla nicio persoana al carui interes sa nu fie indreptat spre doctrina partidului.)
Cel mai bun curs de pana acum a fost de departe cursul de deschidere al scolii politice de vara - al carui "vorbitor" a fost Mircea Geoana. Majoritatea intrebarilor au fost intrebari cheie, intrebari plasate in momentele potrivite. Un punct slab al seminarului poate fi considerat momentul "citirii" unei poezii de catre o colega nou inscrisa si afiliata in sectorul 5 - Bucuresti. Prezentarea acesteia a adus mult cu imnurile inchinate conducatorului in perioadele de pionerat. Dar, poate ca eu sunt prea critica si poate ca ea este in formare, fiind inca la inceput.
Domnul Mircea Geoana a atins in discursul sau o problema a carei finalitate si solutie inca nu a fost pronuntata. Concret, nu a fost precizat prin ce metode ar putea fi atras tineretul roman, pentru ca acesta "sa voteze masiv cu PSD."
De altfel si cel de al treilea curs, cel de maine, pare sa fie promitator, deoarece sunt de parere ca, datorita subiectului, va fi un tip de initiere si formare al noilor membri TSD si o metoda de perfectionare pentru cei care stiu deja ce inseamna activitatea in cadrul partidului.


"Intr-o tara in care cheltuim 70% din salariu pe mancare nu iti mai raman bani sa-ti educi copii." (M. Geoana)

Niciun comentariu:

Translate

Follow