duminică

Spații goale

Sunt momente în care singurătatea, sau lipsa cuiva, a ceva ne copleșește. Sunt momente în care simțim că avem totul, și cu toate acestea, lipsește ceva.
Puzzle - jocul de logică și perspicacitate al copilăriei, devine uneori parte activă a vieții noastre de adulți, iar piesele jocului devin zile, clipe, momente, uneori amintiri. Și, deși toate se îmbină, la final imaginea nu e completă, deoarece lipsește ceva. Lipsește piesa care să definească întregul. Uneori... știm cu certitudine de ce anume avem nevoie. Dar, alteori golul nu e definit, iar asta ne determină să căutăm orbește acel "ceva". În astfel de momente, nu ajută nici cafeaua, nici prietenii. Iar banii sunt de prisos, atâtă vreme cât nu știi ce ar trebui să iei, deci prin urmare nu pot cumpăra nimic. Sunt lucruri care nu se pot cumpăra cu bani. 
Când simți un gol, fără să știi ce lipsește din el, poți defini această stare cu ajutorul geometriei. Dacă spațiul este pătrat - nu îl poți umple cu un cerc - vor rămâne spații goale. Și de asemenea, în astfel de momente nu te poți mulțumi cu un substituit - dacă spațiul este un cerc; un pătrat ar fi prea mare... 
Și... nu rămâne decât să aștepți - timpul le rezolvă, în ritmul lui, pe toate.

Niciun comentariu:

Translate

Follow