joi

X-mas list

promotional brochure

Se dă următoarea situație. Deși este abia începutul lunii octombrie, în toată Londra, marile (și micile) magazine au dat startul neoficial al Crăciunului. Fie că este vorba despre magazine de haine, cosmetice, sau electronice & tehnologie - peste tot încep să apară promoții pentru Crăciun, cadouri pentru Crăciun, sugestii pentru cadouri. Până și farmaciile adoptă această strategie de marketing. În plus, câteva case depărtare vecinii au pregătit și au aprins deja instalația exterioară pentru sărbători. 
Nu ai cum, deci să reziști tentației de a te gândi deja la Crăciun. Și cum se spune că omul gospodar își face de vara sanie, nu îmi rămâne altceva de făcut, decât să încep pregătirile
Problema începe atunci când realizezi că de fapt Crăciunul este cea mai propice perioadă pentru share, fără grija pirateriei. Și aici nu vorbesc despre share-ul propriu zis, ci despre emoția de a împărți ceva, bucuria de a dărui și de a primi - cum Vodafone România avea ca slogan iarna trecută. Ok, problema nu e că darurile devin mai mult decât o datorie pentru cei dragi. Problema mea principală e că locuiesc în casă cu oameni despre care nu știu mai nimic, decât numele și naționalitatea; despre puțini știu mai multe și cu puțini schimb mai mult decât "Oh, Hy!". Și pentru că așa e frumos, și pentru că noi românii așa suntem - popor cu suflet mare - mă gândesc că ar fi interesant să nu las o asemenea sărbătoare să treacă fără un mic cadou, o atenție cât de mică.
Și așa începe chinul pentru mine. Ok, pentru familie, prieteni, colegi și alte persoane dragi sau apropiate mă mai descurc. Mai o chestie necesară, mai o chestie simbolică - gen căte un pix bussiness pentru colegii de birou (anul trecut acestea au fost de mare efect printre foștii colegi!). Dar pentru vecinii de locuință?! De unde Dumnezeu să știu ce categorie de cadouri s-ar potrivi?! Nu ne leagă nimic altceva decât bucătaria aceleași case, unde ne întâlnim aleatoriu, și unde schimbăm câteva cuvinte. Avem programe diferite, suntem din diferite culturi și cu atât mai mult nu știm dacă avem sau nu gusturi comune.
Ce ar trebui să aleg pentru fiecare în parte, având în vedere originea fiecăruia? Și anume:
O fată din India
Un cuplu din Polonia
Un cuplu din Portugalia + mama fetei

Dar voi, cum vă alcătuiți listele pentru Crăciun, și mai ales, pe cine includeți în această listă?

Niciun comentariu:

Translate

Follow