duminică

Alejandro


Nu sunt nici pe departe o prea mare ascultătoare de Lady Gaga. Şi, probabil că nu aş fi postat prea curând vreo melodie semnată de ea, dacă nu aş fi fost rugată. Cu toate că am mai ascultat de câteva ori melodia, şi mi-se pare acceptabilă. Abia ieri însă am aflat cine o interpretează. Şi a scăzut considerabil "în ochii mei".
Însă, cum promisiunea e promisiune şi până una alta, propunerea vine din partea cuiva care încă mai "pierde vremea" după fluturi, am decis să acord totuşi o şansă melodiei. Zis şi făcut. Am căutat-o pe Youtube şi am ascultat-o cu ceva mai multă atenţie (la detalii). La prima vizionare mi-au atras atenţia anumite porţiuni din clip, şi anume:
  • îmi place coregrafia, cu toate că are unele influenţe gay, duse la extrem
  • începând cu minutul 4,12 gesturile sunt efeminate, nu se potrivesc cu contextul melodic
  • undeva prin minutul 5,10 Lady Gaga seamană cu o altă vedetă. Şi îmi place cum îi stă, numai că nu mă pot hotărî dacă seamana cu X-tina sau cu tipa care a jucat în "Beverly hills, 90210", Tori Spelling, pare mi-se
  • nu prea înţeleg rostul fetişului cu mătăniile şi Lady Gaga călugăriţă catolică
Am pus melodia pe repeat, de această dată acordând o mai mare importanţă versurilor. Versuri, care, apropo, nu sunt deloc în concordanţă cu clipul, părerea mea. Şi ups, melodia se cam potriveşte stărilor mele de spirit din ultima perioadă. Pentru că, în esenţă, cam la fel e şi povestea (sentimentală) în care sunt implicată. Te iubesc şi ştiu că şi tu mă iubeşti, dar hai mai bine să ne despărţim. Nu mai pot fi cu tine, dar te rog nu - mi cere să îţi explic de ce, pentru că nu ştiu nici eu. Şi sper să fie o coincidenţă că ieri mi-a fost pusă spre a o asculta. Şi sper să fie o coincidenţă că şi eu sunt "Alexandra" (nume cu acelaşi origini ca şi "Alejandro"). Şi, nu, nu sunt eu cea care din relaţia asta, nu prea ştie ce vrea de la viaţă.
Printre altele, observ că melodia are destui ascultători într-un timp relativ scurt. Aşa, şi?? E deja ştiut că Lady Gaga are o foarte mare priză la public. E aproape să devină asemeni unui brand sau a unei isterii internaţionale, ceea ce e surprinzător, pentru o fostă "damă de companie." Mhhh, multe visează să ajungă vedete, şi unora chiar le "iesă"(ochii, sau altceva, după caz).
În fine, melodia totuşi e ascultabilă.

___________
Mulţumesc Alex pentru melodie.
Sursă imagine aici

2 comentarii:

Alexandru spunea...

Deci ... daca stai sa urmaresti versurile si de la telephone nu au nici o treaba cu clipul... spuneai ceva de copiat ... Lady Gaga se bazeaza pe aceeasi tactica de marketing pe care sa bazat si Madonna la inceput ... aceea de a soca ... dar intrebarea e alta va mai rezista lady gaga inca 25 de ani? si isi va mai aduce cineva aminde de Just dance sau Lovegame(printre primele melodii lansate de ea) ?

Ame Libre spunea...

Având în vedere că nu îmi place Lady Gaga, nu reţin melodiile artistei. Cu toate că lovegame îmi sună cunoscut.
Prima melodie pe care am ascultat-o semnată de ea cred că a fost pokerface

Translate

Follow