vineri

Soare de octombrie

Trebuie să recunosc că această săptămână nu a început tocmai promiţător. Dintr-o eroare "de calcul", multe dintre ambiţiile proprii s-au prăbuşit.
Astăzi însă, m-am trezit cu soarele în ochi. Desigur, la această stare de bine, a contribuit şi seara petrecută la muncă. Astăzi, privesc lumea cu alţi ochi. Nu ştiu cât va dura această iluzie optică. Ştiu însă că vreau să încerc. După o seară veselă şi după un somn bine meritat, am ridicat privirea în "sufrageria noii mele căsuţe", cameră aproape goală, dar atât de plină de lumină, căci razele soarelui pătrund totuşi şi prin jaluzelele închise.
Mi-a atras apoi atenţia, un articol de pe coperta Cosmopolitan din numărul trecut (Revistă pusă la loc de cinste în bibliotecă de către colega mea de apartament). "20 ADEVĂRURI CARE TE FAC SĂ VEZI VIAŢA ÎN ROZ". Nu mă înnebunesc după culoarea în sine, dar ştiu că inspiră optimism şi încredere în propriile forţe, aşa că... de ce nu?
După ce am căutat articolul pagină cu pagină, pentru că nu îl găseam în cuprins, l-am analizat şi am realizat că ceea ce citisem, nu era, relativ, nimic nou "sub soare". Sunt chestii cunoscute, dar blocate undeva în memorie. Sunt până la urmă, principii după care să te ghidezi într-o notă mai încrezătoare. (E demonstrat ştiinţific că o gândire pozitivă atrage mai multe beneficii.)
Pentru această zi, care a venit după o săptămână dificilă, se potriveşte destul de bine "dictonul 10".
Lasă-i pe ceilalţi să fie liberi. Când iubeşti un om, lasă-l să fie cine este cu adevărat. Liber să te adore sau să-i fii absolut indiferentă, fără ca fericirea ta să depindă de alegerea lui. Nimeni nu te va iubi mai mult decât cel căruia îi laşi libertatea să te îndepărteze, să nu te iubească, să nu-i pese. În clipa în care îţi retragi mâna întinsă rigid în aşteptare, el va veni şi te va prinde în braţe.
Soarele de toamnă de afară a răsărit de fapt în mine. Nu am uitat că sunt Sunshine. Nu am uitat că şi eu răsăream cândva. Poate că asta trebuie să fac şi acum. Să ridic privirea, şi să răsar din nou, sperând că mai devreme sau mai târziu, totul se va rezolva, implicit şi acele dureri de ordin sentimental. Astăzi, vreau să cred că vor exista totuşi soluţii, împăcare şi soluţii de bun augur. Promit că voi încerca să fiu cuminte şi să nu mai forţez lucrurile, ci să le las să vină de la sine. Cred în tine, în mine şi cred în noi, astfel încât să cred şi că vom fi din nou "NOI".
Bună dimineaţa, toamnă!! Ne vedem în parc, peste câteva minute...

2 comentarii:

Ely spunea...

poate hanoracul galben intr-o zi ploioasa de toamna te poate ajuta sa rasari din nou, draga Sunshine:D:)) ca pe vremuri

FuckYourOpinion spunea...

in foarte putine reviste gasesti un sfat cu adevarat bun.Majoritatea sunt superficiale..dar asta .. ah :X

apropo de acest subiect .. uite unul de Marin Preda: Imbatranind gandeam, unii oameni se agata de lucruri,altii se desprind

Translate

Follow